
Siber Güvenlik Nedir ?
Ağustos 16, 2022
ERP nedir?
ERP (Kurumsal Kaynak Planlama), şirket kaynaklarının (insan, fiziksel, finansal) kapsamlı yönetimini ve verimli kullanımını sağlamak veya desteklemek için tasarlanmış sistemler ve yazılımlar için genel bir terimdir. Klasik bir ERP yazılımı, işleme için çeşitli bilgisayar yazılımları ve donanımları kullanır. ERP sistemleri temel olarak çeşitli verileri depolayabilen gömülü bir veritabanı kullanır. ERP sistemleri, tüm verilerin müşteri temsilcilerinden alındığı ve yüklendiği yerlerdir, örneğin: B. Finans departmanı tarafından gönderilen müşteri siparişleri ve fatura bilgileri. Üretimin devamını planlama ihtiyacından kaynaklanan "Kurumsal Kaynak Planlaması" anlamına gelir, ancak isim planlaması ile tanımlansa da esasen kurumsal yönetimdir.
Planlama için veri sağlayan bu altyapı, yazılım ve birçok donanım dahil olmak üzere bileşeni içermektedir. ERP projeleri hızlı ve büyük faydalar sağlar. Bu faydalar, maliyet tasarrufundan artan üretkenliğe kadar çeşitlilik gösterirken; Aynı zamanda yönetim düzeyinde çok daha etkin ve hızlı karar alma mekanizmasına olanak sağlar.ERP ile ulaşılan temel hedef, şirket verilerini toplamak ve karara dönüştürülebilecek anlamlı sonuçlar elde etmektir. .Kurumsal Kaynak Planlama (ERP), tüm şirket kaynaklarını bir havuzda toplamayı ve verimli kullanmayı amaçlayan bir sistemdir. Aynı zamanda, sistemleri bir şirketin tüm verilerini ve süreçlerini bir araya getirmeye yardımcı olan, kullanımı kolay sistemlerdir. ERP sistemleri, iki veya daha fazla yazılımın birleştirilmesiyle yazılım olarak da temsil edilebilir. Bu tür sistemlere ERP yazılım paketleri denir.
ERP ne işe yarar?
ERP, şirketin farklı iş ve aktivite türlerini tek bir veritabanında yönetmesini sağlayan yazılım modüllerini bir araya getiren bir yapıdır. Bir ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) yazılımı içinde, birkaç uygulama genellikle birbirinden bağımsız olarak çalışır. Bu;
- Üretim Yönetimi
- Finans Yönetimi
- Malzeme Depo Yönetimi
- Satış Yönetimi
- Müşteri İlişkileri Yönetimi
- İnsan Kaynakları Yönetimi
- Bütçe Yönetimi
- Dış Ticaret Yönetimi
- Kalite Yönetimi
- Bakım Yönetimi
- Müşteri Hizmetleri
- İş Zekası
aynı zamanda web tabanlı bir çözüm sunmaktadır. tek çatı altında sorunsuz bir şekilde yönetilir “ERP ne yapar?” Sorusunun cevabı bu ürünün yeteneklerine tam olarak uyan bir cevap bulur.ERP yazılımına geçiş, şirketin kendisini ve dolayısıyla tüm iş ve süreçlerini tanımlamak anlamına geldiğinden, iş süreçlerini standartlaştırarak basitleştirir. Bu sadeleştirme doğrudan şirket maliyetlerinin düşürülmesine ve zamanın verimli kullanılmasına katkıda bulunur.ERP yazılımları şirketi tüm şirket departmanlarını birbirine bağlayan bir yapıya dönüştürürken, Problemler ve farklı açılardan yakalanan işler için departmanlar ve süreçler arasındaki uyumu teşvik ederek aynı dili konuşmaya yardımcı olur. iş dünyasında. , şirketin sözlü iş formlarını sayılara, tarihlere ve raporlara dönüştürerek şirketinizin ve yöneticilerinizin objektif bir karar vermesini sağlar. 'den beri Uyumsoft'un web tabanlı ERP çözümleri entegre yapılarla desteklenmekte, sizi tüm süreç ve yapılarınızla şirket yapan çözümler anlık olarak izlenebilir, tedarikçinizden müşterinize kadar dış dünya ile olan işlemlerinizi yönetmenizi sağlar. , bankalardan kurumlara, ekranınızdan rekabet koşullarına göre kolay ve esnek bir şekilde.